Herfst

In oktober zien we overal pompoenen verschijnen. Uitgehold, gestapeld, kriskras naast elkaar, liggen ze bij voordeuren te pronken of zien we ze creatief geëtaleerd in ruwe rieten manden en op brocante tuintafels. Oranje kalebassen in XXL, uitgehold in verlichte spookachtige maskers en miniformaten in groen, grijzig wit duiken plots op als ultiem herfstdecor. De variatie in uitstalling blijft ieder jaar weer mijn aandacht trekken.

De pompoengekte is jaren geleden overgewaaid uit de VS waar “Thankgsgiving” uitgebreid gevierd wordt. Bij ons verkrijgt de dankzegging aan de overvloed uit grootmoeders tijd eveneens geleidelijk meer en meer belangstelling. We bezoeken oogstfeesten, boerenmarkten en herfstfestivals waar oude ambachten hun rijke schatten en vaak verloren gegane vakkennis en ambachten van weleer demonstreren. In plaats van in plastic verpakte voeding uit de aanbieding van de super, speelt de natuurlijke landbouw weer een belangrijke rol. En terecht want we willen weer authentiek voedsel, seizoenfruit en groente. Terug naar onze oude ‘roots’ en tradities is in deze vluchtige tijd alleen maar luidkeels toe te juichen.

“I can smell autumn dancing in the breeze. The sweet chill of pumpkin and crisp sunburnt leaves.”

Naarmate het steeds eerder donker wordt vul ik het eerste, sobere herfstdecor van september aan met krachtig volle aardetinten. In mijn werk als interieur styliste werk ik continu met ‘moodboards’ die steeds weer veranderen naarmate het seizoen vordert. Samengesteld vanuit de inspiratie die ik overal om me heen terugvind, stel ik diverse paletten samen onderverdeelt in kleuren, materialen, texturen, vormen en objecten. Aangegeven vluchtige trends uit de woonbranche volg ik amper maar creëer voor mezelf en klanten geheel persoonlijke conceptschema’s bestaande uit natuurlijk, landelijk rustige aspecten. Ook minder strakke designvormen want in de natuur komen ze evenmin voor en vooral geen drukte. De juiste kleurkeuze is hierbij cruciaal waarbij ik me wederom laat inspireren door de natuur. Zij is mijn basis. Zo is oktober o.a. de maand van de wijn. De oude kleur van indigo in matte, overrijpe druiven, de achtergrond met hun noestig houten ranken en roestachtige bladeren is een prachtige schakering van hoe je warmte in jouw interieur kunt realiseren.  

In deze tijd van het jaar gaat de verlichting in huis steeds vroeger aan. Juist die donkere dagen stimuleren me zo creatief mogelijk door te brengen. Buiten de werkuren in mijn interieur studio en de bezoeken aan klanten komen dozen en manden aan knutselassortiment steeds vaker op tafel. Het door de jaren heen verzamelde collecties van mijn werk levert steeds weer nieuwe ideeën; oude stoflapjes, verjaarde stalen textiel, diverse soorten karton, papier, acrylverf, kleurpotloden enz. Van niets ontstaat een seizoengerichte decoratie; fragiele herfstblaadjes uit crêpepapier, mini kerstboompjes voor de aankleding van de kersttafel en aanstormende feestdagen.

Wil jij thuis nieuwe seizoenskleuren implementeren in je interieur maar kom je er zelf niet helemaal uit om dit te realiseren? Neem dan gerust contact op voor de samenstelling van jouw geheel persoonlijk palet. Samen kunnen we ‘brainstormen’ richting jouw gewenste doel. Ik help je graag op weg.

1 Response
  1. marisa

    heel mooie website, duidelijk en overzichtelijk. geen poepas of druk gedoe. prachtige, natuurlijke interieurs. weer terug naar af zonder trendy frutsels. ook jouw blog is erg inspirerend met unieke seizoendeco om snel zelf aan de slag te gaan. ik kijk uit naar nieuwe berichten!!

Leave a Reply