Dakkapel: Interieur Tips Voor De Indeling

Als je op zoek bent naar manieren om de bruikbare ruimte in je woning wilt vergroten, overweeg dan om een dakkapel aan je huis toe te voegen. In veel gevallen is er zelfs geen vergunning nodig! Doorgaans kan het toevoegen van zelfs een kleine dakkapel het woonoppervlak vergroten, meer daglicht in huis brengen en een interessant ontwerp detail toevoegen aan de architectuur van je huis. Daarnaast verhoogt een dakkapel een gedeelte van de kamer en kan het een voorheen onhandige of onbruikbare ruimte openen.

Zolders worden vaak omgebouwd om tot bewoonbare ruimtes. Het verhoogt altijd de waarde van een huis om meer bruikbare vierkante meters te creëren. Dus of het nu een slaapkamer, een badkamer, een entertainment ruimte of een werkplek is, met een dakkapel kun je onhandige ruimtes transformeren tot bruikbare ruimtes. Met minder hoeken en hellingen kun je meubels beter rangschikken en rondlopen zonder zoveel te hoeven bukken. Met andere woorden, deze extensies neutraliseren de kanteling van de kamer.

Maar hoe richt je een ruimte met een dakkapel in? Het ontwerpen van een kamer met een dakkapel kan lastig zijn, maar als je je concentreert op de behoeften en leefstijl van de bewoners creëer je een ruimte die niet alleen functioneel is maar ook nog eens een lust voor het oog is. 

Dakkapel Inrichten

Slaapkamer

Met een dakkapel in de slaapkamer kun je een gezellig lees- of zithoekje creëren, het maakt de slaapkamer een stuk huiselijker en ruimtelijker. Onder het bankje heb je zelfs de mogelijkheid voor handige opbergmogelijkheden. Een ideale plek om te profiteren van het natuurlijke licht om te lezen. 

Dakkapel indeling badkamer

Badkamer

Door het bad in het midden van de dakkapel te plaatsen, vormt deze een prachtige blikvanger in de badkamer. De dakkapel verhoogt een deel van de badkamer en daardoor ook de hoofdruimte. Geen gedoe meer met onhandige hellingen van het dak. Helaas ontbreekt (voldoende) daglicht in veel badkamers, met een dakkapel is dat verleden tijd. In een badkamer kun je nooit teveel natuurlijk licht hebben, door het gebruik van lichte tinten wordt het binnenvallend daglicht gereflecteerd met als resultaat: een badkamer gevuld met natuurlijk daglicht.

Werkkamer

Profiteer van optimaal daglicht om prettig thuis te werken door je bureau/tafel in de dakkapel te plaatsen. Met de juiste raambekleding kun je het daglicht temperen als de zon schijnt of het daglicht te fel is. Afhankelijk van de breedte van de dakkapel kun je zelfs een werkplek voor 2 creëren. De ingebouwde kasten zorgen voor aanvullende opbergmogelijkheden. Een combinatie van open planken waar je bijzondere of kostbare items kan plaatsen en een gesloten gedeelte om kantoorapparatuur- en benodigdheden uit het zicht op te bergen.

1 Response

Leave a Reply