De blaadjes komen weer aan de bomen, de dagen worden langer en we kunnen langzaam weer genieten van gezellige buitenactiviteiten tot in de latere uurtjes. Maar met de zomer in aantocht staan ook de warme en korte nachten weer voor de deur. Een slaapkamer die de hele dag zon heeft gevangen en waar de warmte niet heeft kunnen ontsnappen (al helemaal bij slaapkamers die op het zuiden gericht zijn), is een gouden combinatie voor slapeloze en klamme nachten. Comfortabel slapen kan dan een flinke uitdaging zijn, vooral als je beddengoed eigenlijk helemaal niet geschikt is voor warmere temperaturen.

Gelukkig kun je met het juiste verkoelend beddengoed deze zomer wel genieten van een goede nachtrust. Lees snel verder welke ademende en vochtregulerende materialen geschikt zijn voor de warmste zomeravonden.

Linnen – licht & ijzersterk

Linnen is een duurzame stof met de zeldzame eigenschap dat het steeds mooier en zachter  wordt naarmate het vaker wordt gebruikt. Door de ademende en verkoelende eigenschappen voelt de stof heerlijk zacht en koel aan tijdens de zomer, en lekker warm in de winter. Dat maakt linnen beddengoed uitermate geschikt om gedurende alle seizoenen te gebruiken. Wist je dat linnen maar liefst meer dan een derde van zijn gewicht in vocht kan absorberen, terwijl het niet klam gaat aanvoelen? Bijkomend voordeel: je hoeft een linnen dekbedovertrek niet te strijken en dat is natuurlijk (vooral tijdens de zomer) een enorm bijkomend voordeel. Sterker nog, ongestreken linnen ziet er juist veel mooier uit, het geeft de slaapkamer een mooie rustieke uitstraling. 

Omdat huisstofmijt niet kan gedijen in linnen is het ook een zeer geliefde materiaalsoort onder de mensen met een huisstofmijt allergie. Alhoewel een 100% linnen dekbedovertrek een prijzige aanschaf is, staat het ijzersterke materiaal erom bekend dat het niet kapot te krijgen is, een goede investering dus waar je jaren plezier van zult hebben! Voor een goedkoper alternatief kun je ook kiezen voor een mix van katoen en linnen. Zo kun je alsnog genieten van de voordelen die linnen te bieden heeft tegen een gunstigere prijs. 

 

Hoogwaardig beddengoed zal een extra gevoel van luxe en comfort geven, waardoor je gasten zich volledig kunnen opladen tijdens hun verblijf.

Percal Katoen – verkoelend & knisperend

Percal katoen is een zeer prettige materiaalsoort voor iedereen die het ‘s nachts onder de dekens, ook buiten de zomermaanden, erg warm heeft. Het wordt gemaakt van 100% katoen en het grote verschil tussen katoen en percal katoen is de thread count (draaddichtheid). Percal katoen heeft een minimale thread count van 200 waardoor de stof zachter en gladder aanvoelt dan “normaal” katoen. Hoe hoger de thread count, hoe hoger de kwaliteit. Dankzij de zeer dichte weving is het een zeer ademend en vochtabsorberend materiaal. Het laat lucht goed door en helpt bij het reguleren van de lichaamstemperatuur tijdens het slapen, waardoor het, net zoals linnen, geschikt is voor alle seizoenen. Als je van knisperend beddengoed houdt die lekker koel aanvoelt, dan is een dekbedovertrek van percal katoen voor jou de aangewezen keuze! 

Tencel – zacht & hypoallergeen 

Tencel is een natuurlijk materiaal dat wordt gemaakt van houtpulp van de eucalyptusboom. Het is een zeer zachte stof die prettig en licht aanvoelt op de huid, een beetje vergelijkbaar met linnen. Door de hoge vochtopname capaciteit veroorzaakt de stof minder irritatie dan andere materialen. Ter vergelijking: tencel absorbeert 150% meer vocht dan katoen. Klamme lakens zijn dus bij tencel verleden tijd. Door zijn hypoallergene werking is tencel naast zijn verkoelende eigenschappen ook een uitstekende keuze voor mensen met een gevoelige huid, allergieën of astma. Net zoals bij linnen, is tencel ook goed bestand tegen bacteriën en schimmels. Onderzoek toont aan dat bacteriegroei bij synthetische stoffen 2000 keer zo snel gaat als bij tencel!

Bamboo – antibacterieel & ademend

Bamboo is een relatief nieuw type beddengoed dat steeds populairder wordt vanwege de vele voordelen en eigenschappen. In de zomer ademt de stof doordat de vezels door de warmte uitzetten. En in de winter trekken de vezels juist weer dichter naar elkaar toe en zorgt dit voor een isolerend effect. Bamboo is niet alleen ademend en comfortabel maar heeft ook een antibacteriële werking. Bamboe bevat namelijk een stof genaamd “bamboo kun”, die van nature aanwezig is in de vezels van de bamboeplant. Deze stof heeft antibacteriële eigenschappen die de groei van bacteriën remmen, waardoor je beddengoed langer fris blijft.