Je bent op zoek naar een nieuw bed. In je zoektocht kom je verschillende bedden tegen en uiteindelijk valt jouw oog op die ene boxspring. Dat wordt ‘m! Maar dan komen er nog allerlei mogelijke opties bij kijken. Zo kan je meestal kiezen uit wel of geen opbergruimte. Waarom zou je dat wel of niet doen?

We hebben de voordelen van bedden met opbergruimte voor je op een rijtje gezet, je leest het hier.

Creëer meer ruimte

Allereerst biedt een bed met opbergruimte een vergroting van de beschikbare ruimte in jouw slaapkamer. De extra opbergruimte zorgt er namelijk voor dat je minder kasten en/of dressoirs in de slaapkamer nodig hebt om alles netjes op te bergen. Je ervaart dan ook meer rust in je slaapkamer, wat erg fijn is aangezien jouw slaapkamer zeer belangrijk is om tot rust te komen en weer op te laden voor de volgende dag.

Alles wat u nodig heeft binnen handbereik

Wanneer je weinig opbergruimte in je slaapkamer hebt, ben je vaak gedwongen om diverse slaapkamer benodigdheden op verschillende plekken op te slaan. Je bent daardoor vaker op zoek en zal ook meer meters moeten maken wanneer je bijvoorbeeld het beddengoed wilt vervangen. Met een opbergruimte onder het bed is dat verleden tijd en zal je altijd alle benodigdheden voor het bed binnen handbereik hebben.

Voorkom stofvorming

Omdat een opbergruimte zich in een afgesloten bak onder je bed bevindt, voorkom je dat jouw spullen stoffig worden. Dit kan bijvoorbeeld erg handig zijn als je een allergie voor huisstofmijt hebt en stofvorming dus zo veel mogelijk probeert te voorkomen. Je hoeft hierdoor ook minder vaak je spullen te verschonen.

Verbeterde hygiëne in de slaapkamer

Omdat een bed met opbergruimte ervoor zorgt dat je minder kastruimte nodig heeft, zorgt het er ook voor dat je slaapkamer gemakkelijker schoon te houden is. Je hoeft namelijk minder oppervlaktes af te nemen. Daarnaast kan je al jouw beddengoed in de lade van je bed plaatsen waardoor er minder stofvorming zal zijn. Je houdt dan tijd over voor de leuke dingen!

Conclusie

Zoals je ziet bied een bed met opbergruimte veel praktische extra’s. We horen je nu denken; zitten er dan geen nadelen aan? Het antwoord daarop is ja, er zit een nadeel aan. Het belangrijkste nadeel is dat het slaapcomfort van een bed met opbergruimte afneemt. Dit komt doordat er geen extra vering aanwezig is. Dit hoeft desalniettemin geen enorm nadeel te zijn aangezien de meeste bedden genoeg hebben aan een goed matras en een goede lattenbodem. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een bed met opbergruimte? Kijk dan eens op de site van Emob en bekijk daar eens de verschillende Emob bedden die er zijn. Hier vind je vast wat je zoekt!