DIY: Sfeervolle Herfstkrans Met Gedroogde Bloemen

De herfst is alweer in aantocht. De dagen en nachten koelen af en de natuur gaat weer op weg naar herstel, naar rustigere momenten. Langzaamaan verkleuren de frisse zomerkleuren in warme aardse tinten. Thuis gaan eerder de lampen aan, de eerste voorraad geurkaarsjes zijn ingeslagen en we willen ons interieur graag gezellig maken voor de komende donkere dagen. 

Kransen zijn ideale decor stukken om de wisselende seizoenen te introduceren in het interieur. Met een herfstkrans aan bijvoorbeeld de voordeur omarm je het seizoen met een sfeervolle binnenkomst en verwelkom je gasten met een warm onthaal. Een zelfgemaakte herfstkrans maakt het alleen maar des te persoonlijker en uitnodigender.

Lees snel verder hoe je in 4 eenvoudige stappen een sfeervolle najaarskrans kan maken van gedroogde bloemen. Toch niet in een creatieve bui om zelf aan de slag gaan? Onderaan de blogpost shop je mooie handgemaakte herfstkransen. In deze blogpost vind je nog meer inspiratie hoe je de herfsthuis in huis kan halen.

Wat heb je nodig?

 • Schaar
 • Binddraad
 • Een basis krans naar keuze Als basis kun je verschillende kransen gebruiken, zoals een krans van stro, metaal of riet
 • Gedroogde bloemen
 • Lijmpistool (niet noodzakelijk)

Gedroogde bloemen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken in een interieur. Je hoeft gelukkig niet ver te zoeken voor mooie boeketten of gedroogde granen en grassen, ze zijn in allerlei prachtige soorten kleuren en maten online verkrijgbaar. Neem eens een kijkje bij Bries aan zee en Etsy. Je kan de krans persoonlijker maken door wat vondsten uit je tuin of het bos toe te voegen. Denk aan dennenappels, kastanjes, besjes, blaadjes, hortensia, gipskruid en diverse soorten granen en grassen. 

Maak zelf een krans van gedroogde bloemen

Voor deze herfstkrans heb ik als basis een twijgenkrans gebruikt en heb ik zowel droogbloemen als kunstbloemen met elkaar gecombineerd.

 

Ideeën voor een herfstkrans

 • Aan de voordeur
 • Op een schouw, sidetable of dressoir
 • Op een salontafel met mooie kaarsen in het midden
 • Achter een raam

Stel een kleurenpalet samen voordat je creatief aan de slag gaat. Het maakt het selecteren van de kleuren en type droogbloemen een stuk makkelijker, je behoudt de focus welke sfeer je wilt gaan uitstralen. Voor warme herfstsferen zit je met dit warme kleurenpalet sowieso goed.

In 4 stappen zelf een herfstkrans maken

 

 1. Bundel verschillende droogbloemen samen tot ongeveer 4 à 6 bosjes (afhankelijk van de grootte van de krans én grootte van de bundeltjes). Maak ze vervolgens vast met het binddraad. Wees wel voorzichtig, droogbloemen zijn erg kwetsbaar.
 2. Leg de gebundelde bosjes (ik heb 4 bosjes gebruikt) in de vorm van de krans om een idee te krijgen van de vorm en uitstraling. Is de krans voor je gevoel nog te leeg? Maak dan gerust wat meer bosjes. Leg de bosjes opzij en bewaar ze in de vorm die je in deze stap hebt gemaakt.
 3. Bevestig lange, piekerige takken rondom de krans en zet ze vast met een klein stukje binddraad. Vervolgens plaats je de bosjes die je eerder hebt weggelegd op de krans en maak je deze ook weer vast met binddraad.
 4. Nu is het tijd om alles mooi op te vullen! Neem lekker je tijd om zachte texturen en andere kleuren toe te voegen. Je kan hierbij denken aan pampas gras, besjes, dennenappels, veertjes of mini pompoenen. Pak gerust een lijmpistool erbij om de finishing touches vast te maken indien het wikkeldraad niet volstaat. Vergeet niet om eventueel zichtbaar wikkeldraad te verbergen in deze stap.
1 Response

Leave a Reply