Haal de herfst in huis met deze interieur tips

Ik ben dol op de wisselende seizoenen, elk seizoen heeft zijn eigen sfeer, ritme en geur: de lange lichte dagen maken plaats voor steeds kortere dagen. Van zomerse avonden die buiten plaatsvinden om te genieten van de zonsondergang naar lekker op de bank neerploffen onder een deken met een warm kopje thee. De frisse zomerse kleuren die langzaamaan verkleuren in warme aardse tinten. Van schelpjes verzamelen op het strand naar kastanjes en beukennootjes zoeken tijdens een boswandeling. Langzaam maar zeker stomen we onszelf onbewust klaar voor het volgende seizoen: de winter. 

Ik laat mij graag inspireren door de kleuren van het seizoen in de natuur. De natuur laat ons zien hoe we kleuren kunnen combineren in ons interieur en welke combinaties wel of niet werken. Herfst is een waar kleurenspektakel met diepe warme kleuren, denk aan de gele, rode en oranje bladeren op de grond en helderrode besjes.

Gezellige herfstsferen toevoegen aan je huis hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Het is helemaal niet nodig om je interieur grondig aan te pakken om een groots effect te realiseren, met een paar kleine aanpassingen en/of toevoegingen kom je al een heel eind.

Textiel

kussens & dekens

Een van de makkelijkste manieren om warmere kleuren toe te voegen in je interieur is met kussens en dekens. Zachte plaids en dekens voegen warmte en textuur toe in je interieur. Mix gerust met verschillende patronen en kleuren, decoreren met tinten uit de natuur is een geweldige manier om buiten naar binnen te halen.

Kaarsen & Verlichting

Kaarsen en verlichting zijn echte sfeermakers. Verlichting kan het gevoel van een ruimte maken of breken, en naarmate we koelere, donkere maanden naderen, is goede verlichting en sfeer nog belangrijker.

Seizoengroen

Ruil het zomerse verse boeket in voor een herfstboeket. Combineer warme en koele kleuren. Ik kan je verzekeren dat een herfstboeket of een herfstkrans echte sfeermakers zijn. Je kan ook zelf creatief aan de slag met gedroogde bloemen uit eigen tuin of misschien wel een zelfgemaakte herfstkrans. In deze blogpost kun je teruglezen hoe je een mooie herfstkrans kan maken van gedroogde bloemen.  

Shop De Stijl

1 Response

Leave a Reply