Home Sweet Home

In deze dagen, weken en misschien nog wel maanden, zitten we bijna allemaal thuis. Een ongewis tijdschema die de zorgen alleen maar doet toenemen. De rampspoed voor de slachtoffers en die momenteel vechten voor hun leven, voor hun naasten is het allemaal niet te bevatten. Dankbetuigingen en hulde aan ons verzorgend personeel en iedereen die momenteel het verbroken systeem met alle inzet draaiende weten te houden, met gevaar voor eigen leven. Voor de rest van ons geldt, om anderen niet in gevaar te brengen, thuis te blijven. We slaan ons er doorheen, hoe dan ook. 

Persoonlijk zie ik deze onwerkelijke periode als hét moment van bezinning, afremmen, de toekomst overdenken, humaniteit, creatieve impulsen, kennis vergaren, de verrijking van de geest, nieuwe uitdagingen, ontdekkingen.

Om te vermijden dat de muren op ons afkomen, zoeken we naarstig naar binnenshuis vermaak. Daar waar we eerder naar snakten valt een overvloed aan ‘vrije’ tijd nu eensklaps op ons dak. Klusprojecten worden weer opgepakt en we willen het thuis graag gezelliger maken. Ons thuis is nog nooit zo belangrijk geweest als nu, een plek die comfort, veiligheid en geborgenheid biedt.

Net als ik, komen zzp’ers voor nieuwe uitdagingen te staan, het brengt angst en onzekerheid met zich mee maar ook hoop, om na deze gruwelijke crisis met frisse moed te herstarten. Ik heb alle lopende projecten on-hold gezet, interieuradvies aan huis heeft (tijdelijk) plaatsgemaakt voor online interieur- en stylingadvies om jullie alsnog te kunnen helpen met het interieur. Ik vind het dan ook bewonderenswaardig om te zien hoe snel (kleine) ondernemers in oplossingen denken en geen moment verliezen om hun aanbod daar waar mogelijk aan te passen: de kapster en nagelstyliste die een innovatieve “home-kit” samenstellen, de mogelijkheid om je bestelling te laten bezorgen door de lokale schilder- en knutselwinkel, de strandtenten die bezorgmenu’s aanbieden, de ijssalon, en zo kan ik nog wel even doorgaan. De initiatieven die we samen ondernemen om zzp’ers hierin te helpen grijpen mij. Wat hebben wij het gevoel van saamhorigheid, betrokkenheid en verantwoordelijkheidsbesef gemist nu het uit allerlei verschillende hoeken voelbaar is. 

Voor de creatieveling onder ons hoop ik dat de volgende artistieke ‘klus’ inspireert om aan de slag te gaan. Handwerk blijft immers uniek. Overigens… ook kinderen vinden dit héél leuk om samen te doen. Alle benodigdheden zijn online verkrijgbaar, bestel bij kleine zelfstandige ondernemingen, héél betaalbaar en... we hoeven niet de deur uit! Stay safe at home!

DIY: Vintage textieldecor

1 Response
  1. marisa

    moeilijke tijden voor ons allemaal. een uitdaging om deze zo positief en creatief mogelijk in te vullen. sterkte! we houden de moed erin. bedankt voor de inspirerende blog met heel mooi decoratief idee. ik heb hier thuis nog stof liggen, recycling! ik ga gelijk aan de slag!

Leave a Reply