Kersttafel Dekken: Goud & Feestelijk

De kersttafel: dé plek waar we samenkomen met onze dierbaren tijdens de kerst. Of het nu gaat om een uitgebreid ontbijt, brunch of feestelijk diner, de kersttafel is samen met de kerstboom de blikvanger gedurende de feestdagen. De plek waar memorabele momenten en tradities worden gecreëerd.

Het geheim van een mooi gedekte (kerst)tafel? Werken in lagen. Lagen in servies, in de decoratie, in het tafellinnen. Kijk ook goed naar de decoratie van je kerstboom, heb je een bepaald thema of kleurenpalet? Laat dat dan terugkomen in je tafelstyling, zo ontstaat er een mooi rustig geheel. 

Kersttafel versieren

Thema: Sprankelende Kersttafel

Mijn thema voor de kersttafel dit jaar is “Feestelijk Goud”. Ik ben aan de slag gegaan om de gedroogde hortensia’s een gouden kleurtje te geven. Met steekschuim heb ik er vervolgens een feestelijk kerststuk van gemaakt, tussen de hortensia’s een beetje opgevuld met gedroogde bloemen. Een goeie tip trouwens om mooie boeketten nooit helemaal weg te gooien,  je kan ze namelijk voor zoveel styling ideeën gebruiken. Ik heb ondertussen een flinke verzameling bij elkaar verzameld, bij elk boeket maak ik een selectie van mooie bloemen om te drogen en ik haal ze vrijwel altijd tevoorschijn bij mijn styling en aankleding. Het geeft je decoratie een rustige natuurlijke uitstraling. Ik heb een crèmekleurig tafelkleed gebruikt om de gouden tafelstyling te laten opvallen, de gouden accenten op een warm witte achtergrond steekt erg mooi af. 

Kerststuk Van Gouden Hortensia's

Het kerststuk heb ik geplaatst op een tafelloper in het midden van de tafel. Ook hier weer komen gouden sterren in terug. De rest van de decoratie heb ik bewust sober gehouden omdat het kerststuk al flink de show steelt wil ik ervoor waken dat de tafel rommelig uit komt te zien. Hier en daar gedroogde sinaasappelschijfjes die ik laatst heb gemaakt, deze laat ik ook weer terugkomen in de servetten om de decoratie samen te brengen tot een mooi geheel. Mooie servetten met subtiele gouden glitters heb ik gevouwen in de vorm van een kerstboom, met een stuk touw heb ik een leuke kerstwens om de servetten gebonden. Ook een leuk idee voor naamkaartjes overigens!

Net zoals het tafelkleed heb ik wit servies gebruikt, ook hier weer om de sprankelende servetten mooi te laten afsteken. Het gouden tafelbestek maakt het helemaal compleet. 

 

Sfeervol Kaarslicht

En uiteraard mag sfeervol licht niet ontbreken voor een gezellige kerstsfeer. Kaarsenhouders en theelichten zijn ook nog eens een ideale manier om verschillende hoogtes te creëren op je kersttafel. Mix en match verschillende soorten theelichtjes en -houders om zo diepte te creëren. 

1 Response

Leave a Reply