Krijg meer boekingen voor jouw B&B met deze tips

De zomer voelt nog ver weg, vooral met de huidige lentestorm die over ons land raast. Maar hier in Zandvoort zijn ze al volop bezig met de voorbereidingen op het bruisende seizoen. De strandhuisjes op het strand worden opgebouwd, de strandtenten die hun paviljoen een vers likje verf geven en natuurlijk ook de hotels en B&B’s die ijverig aan de slag gaan met het opfrissen van hun accommodatie.

Vakantie in eigen land

De laatste jaren gaan we massaal op vakantie in eigen land. En wat waren we eigenlijk verbaasd hoe mooi Nederland wel niet is en wat ons kleine landje allemaal te bieden heeft. Het aantal vakanties in Nederland steeg van 6 miljoen in 2019 naar 7,6 miljoen in 2020. Ik woon zelf in Zandvoort en alleen al in Zandvoort zijn er ongeveer 200 accommodaties, variërend van een B&B, een appartement of vakantiewoning tot boetiekhotels. In 2020 werd het grootste deel van de uitgaven besteed aan de accommodatie (160 euro per persoon per vakantie). Dit is een kwart meer dan in 2019, toen Nederlanders gemiddeld 120 euro aan de accommodatie kwijt waren. Vaker korter op vakantie in eigen land, dat gaat volgens een onderzoek van Trends & Toerism de komende jaren gebeuren. Als B&B eigenaar kun je hier goed op inspelen door een accommodatie aan te bieden die tussen de concurrentie uitspringt. Maar hoe? 

 
 
 

Social media speelt de laatste jaren een steeds belangrijkere rol bij de uiteindelijke keuze van een accommodatie. Uit onderzoek van Booking.com blijkt dat 90% sneller boekt als er relevante, duidelijke foto’s worden getoond. Goede foto’s zijn dus essentieel. Foto’s die een verhaal vertellen en die je, vanachter je beeldscherm, meenemen naar de vakantiebeleving. Een functioneel en creatief interieurontwerp is niet alleen een lust voor het oog maar  zorgt daarnaast voor een geweldige gastervaring. Goede interieurstyling vertelt het verhaal wat je graag wilt overbrengen om de juiste doelgroep aan te spreken.

Misschien overweeg je om je logeerkamer / appartement / villa / studio als accommodatie te gaan verhuren – of ben je op zoek naar tips om je huidige B&B op te frissen – maar ben je bang de plank mis te slaan? Lees dan snel  verder voor enkele tips om je gasten een onvergetelijk verblijf te bieden.

Doelgroep bepalen

Voordat je op jacht gaat naar nieuwe meubels en decoratie is het belangrijk dat je de doelgroep goed voor ogen hebt: wie zijn mijn gasten en wat hebben ze nodig voor een prettig verblijf? Bij de selectie en indeling van de meubels is het belangrijk om aan de behoeftes van je gasten te kunnen voldoen.

Gepensioneerden hebben bijvoorbeeld hele andere wensen en eisen dan jonge gezinnen. Zo kun je rekening gehouden met hun behoeftes omtrent o.a. de beschikbare meubels (denk aan een ledikantje, toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn, etc.) en de indeling ervan. Houdt bij de indeling van de meubels rekening met voldoende loopruimte en opbergmogelijkheden. Dit kan bijvoorbeeld met mandjes of praktische maatwerk oplossingen. 

Ligging van de ruimte

Zorg dat de styling en uitstraling van de accommodatie aansluit bij de look en feel van de locatie en de omgeving. Uiteindelijk hebben de gasten de locatie/omgeving bewust uitgekozen om te verblijven. Laat je hierbij inspireren door de geschiedenis en de omgeving, hoe nieuw of oud het verblijf ook is. Gebruik lokale items zoals (droog)bloemen, planten, decoraties en andere interieurstukken die je in de nabije omgeving vindt. En vergeet vooral niet lokale winkels op te zoeken. Maar overdrijf het niet, less is more. Uiteindelijk zijn accommodaties met een persoonlijk tintje die een verhaal vertellen over de locatie populairder onder gasten. 

Kwaliteit boven kwantiteit

Investeer in duurzame meubels. Duurzaam in de zin van kwalitatief goede meubels die veel gebruik kunnen doorstaan. Op de lange termijn pakt dit veel voordeliger uit dan budget meubels. Ga de ruimte niet vol stoppen met meubels en decoratie. Ze nemen slechts onnodig ruimte en tijd bij het afstoffen in beslag. Functionaliteit is key. Houdt bij de indeling rekening met voldoende loopruimte en opbergmogelijkheden. 

Ga bij de keuze van het beddengoed voor bijvoorbeeld bio-katoen, percal of linnen. Het blijft lang mooi bij intensief gebruik en het geeft ook nog eens een extra luxe gevoel. 

Leave a Reply