Kleurdadvies, stylingadvies, materiaaladvies, indelingsadvies, 3d visualisatie
Over

Desert Rose

Als klein meisje, geboren in Tunis, kan ik mij nog herinneren dat ik door de straten van Tunis en Sidi Bou Saïd struinde waar de geur van jasmijn overheerste, de betoverende stilte in de straten gedurende de middaguren en het buitenleven dat in de avond tot leven kwam. Het zijn juist de alledaagse momenten die voor speciale herinneringen zorgen. Een kalm en een gebalanceerd interieur stimuleert om even te pauzeren en bewust te genieten van wat je (thuis) doet. Onderzoeken hebben aangetoond dat het zelfs kan helpen om een overprikkelt zenuwstelsel te kalmeren. In mijn ontwerpen en styling staan natuurlijke materialen en contrasten centraal om een rustig interieur te creëren die bijdraagt aan een zinvolle en bewuste levensstijl.

Een kalm & gebalanceerd interieur stimuleert om even te pauzeren en bewust te genieten van wat je doet.

We zijn al snel geneigd tot het volgen van trends maar vaak resulteert dit in een sfeerloze ruimte die meer doet denken aan een showroom of etalage. Het warme thuisgevoel ontbreekt. Dit is ook één van de meest gestelde vragen die ik krijg: “Hoe maak ik het thuis gezelliger? Hoe voeg ik meer warmte toe? Hoe creëer ik een mooi samenhangend geheel?.”

In mijn samenwerking met klanten en op mijn interieurblog wil ik anderen helpen en inspireren om met een andere bril naar hun interieur te kijken. In plaats van een specifieke stijl als uitgangspunt te nemen daag ik je uit om na te denken over hoe je wilt dat je huis voelt, welke sfeer moet het interieur uitstralen? Een mooi interieur is uiteindelijk een samensmelting van functionaliteit en jouw authentieke verhaal verweven in een unieke persoonlijke stijl. Er is vaak te veel druk om ruimtes te creëren die er goed uitzien terwijl we nu meer dan ooit ruimtes nodig hebben die goed aanvoelen.

De naam

Desert Rose

De woestijnroos wordt gevormd in de woestijn en is o.a. te vinden in Marokko, Saudi Arabië, Tunesië en Afghanistan. Door de samenhang van gips, zand, regen, wind en zoutafslag, ontstaat bij extreme hitte en barre natuurlijke omstandigheden een kristalkluster die zich vormt tot een bijzondere roosvormige steen. Dit wonderbaarlijke mineraal ontdoet van vastgeroeste oude gedachtes, overactieve denkprocessen en stimuleert tot het volgen van je intuïtie. Het kalmeert je geest door het te bevrijden van angst, twijfel en andere overbodige afleidingen om je dromen te verwezenlijken. Het symboliseert de weg die ik heb afgelegd om Desert Rose Interior Design op te richten. Zo is ook mijn ontwerpfilosofie gebaseerd op de woestijnroos: het vinden van de balans tussen comfort, kalmte, rust, veiligheid en functionaliteit, waarbij het vertrouwen van je eigen persoonlijke centraal staat.