Kleurdadvies, stylingadvies, materiaaladvies, indelingsadvies, 3d visualisatie

Over Desert Rose

Een mooi interieur is uiteindelijk een samensmelting van functionaliteit en jouw authentieke verhaal verweven in een unieke persoonlijke stijl. Er is vaak te veel druk om ruimtes te creëren die er goed uitzien terwijl we nu meer dan ooit ruimtes nodig hebben die goed aanvoelen. We zijn al snel geneigd tot het volgen van trends maar vaak resulteert dit in een sfeerloze ruimte die meer doet denken aan een showroom of etalage. Het warme thuisgevoel ontbreekt. Dit is ook één van de meest gestelde vragen: “Hoe maak ik het thuis gezelliger? Hoe voeg ik meer warmte toe? Hoe creëer ik een mooi samenhangend geheel?.”  

In 2011 ging ik aan de slag met mijn woning in Zandvoort. Ik maakte kennis met de effecten van materialen, kleuren en texturen en het ontdekken van mijn eigen interieurstijl. Het resultaat een harmonieus geheel met nostalgische elementen en modern minimalisme afgestemd op hedendaags huiselijk comfort, een ongedwongen sfeer met een sobere, gastvrije uitstraling die gezellig en warm aanvoelt. 

Vastgeroest in een carrière binnen corporate recruitment volgde ik na 10 jaar mijn intuïtie en nam ik het besluit deze stressvolle omgeving voorgoed vaarwel te zeggen om mijn lang gekoesterde droom te realiseren. Nadat ik de opleiding Interieurontwerp had afgerond heb ik de sprong in het diepe gewaagd en ben ik in  2019 gestart met Desert Rose Interior Design. Van het schetsen van plattegronden tot het selecteren van materialen en de creatie van kleurenpaletten. Ik geniet van alle facetten binnen het ontwerpproces om uiteindelijk een comfortabel en tijdloos interieurontwerp aan de klant te overhandigen.

De naam

Desert Rose

De woestijnroos wordt gevormd in de woestijn en is o.a. te vinden in Marokko, Saudi Arabië, Tunesië en Afghanistan. Door de samenhang van gips, zand, regen, wind en zoutafslag, ontstaat bij extreme hitte en barre natuurlijke omstandigheden een kristalkluster die zich vormt tot een bijzondere roosvormige steen. Dit wonderbaarlijke mineraal ontdoet van vastgeroeste oude gedachtes, overactieve denkprocessen en stimuleert tot het volgen van je intuïtie. Het kalmeert je geest door het te bevrijden van angst, twijfel en andere overbodige afleidingen om je dromen te verwezenlijken. Het symboliseert de weg die ik heb afgelegd om Desert Rose Interior Design op te richten. Zo is ook mijn ontwerpfilosofie gebaseerd op de woestijnroos: het vinden van de balans tussen comfort, kalmte, rust, veiligheid en functionaliteit, waarbij het vertrouwen van je eigen persoonlijke centraal staat.

Contactinfo

Ma – Vr 09:00 – 17:00
023 8888 733
info@desert-rose.nl
Desert Rose Interior Design is gevestigd in Zandvoort 

Socials