Interieur ontwerp Woonkamer Nieuwbouw

Mood Board Modern Chic
Mood Board Modern Chic

Project

Woonkamer & Gang Nieuwbouw

Online Advies

Kleur, Materialen, Indeling

Modern Chique

De klant had hulp nodig bij de kleuren en inrichting voor de woonkamer van haar toekomstige nieuwbouwwoning. Ze had wel duidelijk voor ogen welke stijl: modern chique met grijstinten. Ik heb haar verder geholpen met de kleuren, materialen en indeling.

Het betreft een grote ruimte met veel lichtinval. Het resultaat is een mooie mix geworden van modern en chique. Het uitgangspunt was om een goede basis te creëren zodat ze in de toekomst ook zelf zelfverzekerde keuzes kan maken m.b.t. aanschaf van nieuwe meubels.

 

2D Zijaanzicht Woonkamer
2D Zijaanzicht Woonkamer
2D Indelingsplattegrond
2D Indelingsplattegrond

De klant vond de aanblik van een tv boven een haard erg mooi, maar de aanschaf van een haard was minder aantrekkelijk. Om alsnog dat visuele aspect tot uiting te laten komen in de woonkamer heb ik een opbouw wand voor de tv ontworpen die, net als de muur van de bank, bewerkt wordt met Marrakech Walls. Deze opbouw zal een mooi contrast geven met de neutrale kleur op de lange wand. Zo ontstaat er een mooi geheel door de betonlook van de Marrakech Walls subtiel te laten terugkomen in de rest van de woonkamer.

De modern chique sfeer wordt gerealiseerd door verschillende grijstinten te combineren met een warme PVC vloer in visgraat motief. Het kleurenpalet wordt doorgetrokken naar gang voorzien van mooie Portugese tegels die het geheel een verfijnde uitstraling zullen geven.

Door bijvoorbeeld het toevoegen van kussens, vloerkleed en/of een plaid in zachte materialen, zoals suède of fluweel, voeg je meer warmte en contrast toe. Een statige kamerboom zal een imposante blikvanger worden in de mooie ruime woonkamer.

Interieurontwerp Nieuwbouw