Project Details: Interieurontwerp De Stolpboerderij

Wensen
Het ontwerp

De geschiedenis, uitstraling en sfeer van de stolpboerderij in het interieur terug laten komen met industriële en landelijke elementen.

Kleur- & Materiaaladvies

Indelingsadvies

Maatwerk Ontwerp Kastenwand & Werkplek

Lichtadvies

Indelingsadvies Stolpboerderij

Het echtpaar wilde heel graag het interieur van hun prachtige stolpboerderij flink aanpakken: de woonkamer, de keuken en de gang. De eigenaren misten de connectie met de stolpboerderij in het interieur, de sfeer en uitstraling sloot niet aan bij het verhaal van de woning. Een gedeelte van de boerderij was in het verleden aangebouwd, maar het voelde niet alsof de aanbouw een onderdeel was van de boerderij. Ik ging aan de slag met de kleuren, materialen, verlichting en maatwerk ontwerpen om het interieur van de boerderij weer tot leven op te wekken. 

De Trap

Voor & Na

Een traprenovatie staat vaak onderaan het wensenlijstje bij het opfrissen van het interieur omdat het een flinke kostenpost kan zijn. Terwijl een trap een prachtige eye catcher kan zijn! Zonde om niet naar alternatieve (budgetvriendelijke) opties te kijken. Zoals je op de voor foto kan zien was de trap eerst een donkere hoek wat niet echt ten goede komt van de veiligheid. Daarnaast was de trap erg gedateerd en kon wel een opfrisbeurt gebruiken. De ruimte heb ik opgelicht met een naturel tint op de wanden en een wittint op de trap voor een fris contrast. De sisal trapbekleding voegt warmte en contrast toe en becomplimenteert de traditionele stijl van de woonboerderij. Een traprenoavtie hoeft dus niet ontzettend hoog in de kosten op te lopen. Een likje verf en andere materiaalkeuze kan al wonderen doen!

 

Maatwerk Ontwerpen

Voor dit project heb ik een statige kastenwand van 3M ontworpen. Voorzien van ruime opbergmogelijkheden middels 6 greeploze onderkasten met daarachter 6 dubbel uittrekbare lades inclusief een flessenlade en diverse legplanken. De zwarte stalen-look hardhouten schuifdeuren maakt het mogelijk om te variëren met de uitstraling van de open planken en geeft een industrieel effect. De eiken achterwand met vellingkanten vertelt de geschiedenis van de oude stolpboerderij. De rabat delen komen terug in de buitenschuur. De bovenkasten worden voorzien van ingebouwde dimbare led-verlichting om speciale en memorabele decoratiestukken uit te lichten. Geen enkel detail wordt overgeslagen om een uniek en persoonlijk pronkstuk te ontwerpen.

Naast de kastenwand is ook een maatwerk ontwerp ontworpen voor een werkplek. De bureauopstelling is voorzien van een hoge kast en een aircokast om deze mooi weg te werken. De onderkast biedt voldoende opbergruimte voor de computer.

 

Woonkamer

Voor & Na

Keuken

Voor & Na

Werkplek

Voor & Na

Leave a Reply