Ambacht en vakmanschap staan centraal in de creatie van onze marmeren en travertin dienbladen. Natuurlijke materialen die bekendstaan om hun luxe uitstraling en tijdloze schoonheid. Elk stuk is met liefde en toewijding handgemaakt door vakkundige ambachtslieden in Nederland, waarbij de nadruk ligt op kwaliteit, aandacht voor detail en het gebruik van hoogwaardige materialen. Wat deze trays zo speciaal maakt? Laten we eens dieper ingaan op hun opmerkelijke kenmerken en laat je inspireren hoe je ze kunt toepassen in het interieur.

De Tijdloze Elegantie van Marmer

Onze Carrara marmeren dienbladen komen uit de beroemde Carrara-regio in Toscane, Italië. De regio staat al eeuwenlang bekend om zijn marmergroeven, waar dit prachtige marmer gewonnen wordt. Carrara marmer herken je aan de witte kleur met de kenmerkende grijze aders en heeft een matte fluweelzachte uitstraling. Deze aderen variëren van subtiel en delicaat tot intens en dramatisch, wat elk dienblad uniek maakt, geen enkele tray is hetzelfde. 

Carrara marmer dienbladen

Het marmer heeft een rijke geschiedenis en werd al in de tijd van de oude Romeinen als bouwmateriaal gebruikt voor beeldhouwwerken, monumenten en architectonische meesterwerken. Waaronder het beroemde beeld van David van Michelangelo.

Rustieke Charme van Travertin

Travertin heeft weer een heel andere uitstraling dan marmer, maar is net zo betoverend en tijdloos. Deze kalksteen staat bekend om de warme, aardse tinten en kenmerkende gaatjes en putjes. Elk kenmerk vertelt een verhaal over de steen die al miljoenen jaren oud is. Net zoals marmer, is travertin een eeuwenoud bouwmateriaal, dat voornamelijk te vinden is in Turkije, Toscane en Tivoli. Al eeuwen worden deze luxe materialen voor verschillende doeleinden in interieurs toegepast. Ook met travertin wisten de Romeinen 2.000 jaar geleden al raad mee. Denk bijvoorbeeld aan het indrukwekkende Colosseum dat voornamelijk gemaakt is van travertin. 

Travertijn dienblad met pootjes

Een tijdloze en stijlvolle keuze voor talloze toepassingen in huis

Wat onze dienbladen echt onderscheidt, is de aandacht voor detail en het gebruik van hoogwaardige materialen. De hoeken zijn vakkundig gefreesd voor een naadloze en elegante afwerking. Geen zichtbare lijmranden maar vloeiende lijnen die getuigen van vakmanschap. Door de gezoete afwerking van het Carrara marmer voelen de dienbladen fluweelzacht aan en hebben ze een matte uitstraling.

Of je nu kiest voor de klassieke uitstraling van marmer of de warmte van travertijn, deze bijzondere dienbladen creëren een tijdloze sfeer in elke ruimte. Van landelijk, wabi-sabi en japandi tot moderne en zelfs Scandinavische invloeden. 

De dienbladen zijn verkrijgbaar in twee formaten en twee verschillende modellen, namelijk als dienblad of plateau. Het dienblad heeft door haar strakke lijnen en naadloze afwerking een minimalistische en eigentijdse uitstraling. In een wereld waar trends komen en gaan, is de rechthoekige tray een tijdloos woonaccessoire die bij elke stijl past. De plateau’s krijgen door hun houten pootjes een vintage look, wat alleen maar bijdraagt aan een warme en rustieke uitstraling. 

Dus of je nu op zoek bent naar een praktisch dienblad voor je ochtendkoffie, een creatief display voor je woonaccessoires of een handige opbergplek voor je badkamer accessoires, er is voor elk wat wils. Het zijn niet alleen functionele en praktische woonaccessoires, maar vormen ook een prachtig decoratief statement item. 

Verzorging en onderhoud van de dienbladen

De dienbladen van Desert Rose zijn geïmpregneerd met een beschermende coating om ze water- en vuilafstotend te maken waardoor je de tray makkelijk kan schoonmaken. Je kunt dus met een gerust hart van je favoriete hapjes en drankjes genieten, wetende dat je trays beschermd zijn. Let hierbij wel op dat de tray niet in aanraking mag komen met zuren, zoals citroen en azijn. 

Reinig ze met een zachte doek en een mild schoonmaakmiddel, bij voorkeur alleen water. Vermijd ten alle tijden agressieve chemicaliën die het oppervlak kunnen beschadigen. 

Het Perfecte Cadeau voor de Feestdagen

Met de feestdagen in aantocht, is het tijd om na te denken over het geven van geschenken die blijvende herinneringen creëren. Onze Carrara marmeren en travertin dienbladen zijn niet alleen een blijk van goede smaak, maar ook een waardevol  cadeau-idee. Bijvoorbeeld als huwelijksgeschenk, housewarming cadeau maar vooral voor de aankomende feestdagen. Travertin en marmer verliezen hun waarde niet na verloop van tijd, het is dus daarnaast ook nog eens een duurzame investering.  

In een wereld die steeds sneller draait, herinneren onze Carrara marmeren en travertin dienbladen ons eraan dat eenvoud en elegantie van onvervangbare waarden zijn. Handgemaakt in Nederland, met aandacht voor detail en geïmpregneerd voor duurzaamheid, zijn ze meer dan alleen dienbladen; ze zijn een eerbetoon aan vakmanschap en de bewondering van dagelijkse luxe.

Voeg deze prachtige dienbladen en plateau’s toe aan je interieur of geef ze als een waardevol cadeau voor de feestdagen. Ze vertegenwoordigen de tijdloze elegantie waarvan we geloven dat iedereen het verdient om ervan te genieten.