De kersttafel: dé plek waar we samenkomen met onze dierbaren tijdens de kerst waar bijzondere herinneringen en tradities worden gecreëerd. Of het nu gaat om een uitgebreid ontbijt, brunch of feestelijk diner, de kersttafel is samen met de kerstboom de blikvanger gedurende de feestdagen. Het geheim van een mooi gedekte (kerst)tafel? Werken in lagen. Lagen in servies, in de decoratie, in het tafellinnen. Kijk ook goed naar de decoratie van je kerstboom, heb je een bepaald thema of kleurenpalet? Laat dat dan terugkomen in je tafelstyling, zo ontstaat er een mooi rustig geheel.

Thema: Sprankelende Kersttafel met Gouden Details

Mijn thema voor de kersttafel dit jaar is “Feestelijk Goud”. Ik ben aan de slag gegaan om de gedroogde hortensia’s een gouden gloed te geven door ze te sprayen met goud. Met steekschuim heb ik er vervolgens een feestelijk kerststuk van gemaakt, de ruimte tussen de hortensia’s heb ik hier en daar opgevuld met gedroogde bloemen. Een goeie tip trouwens om mooie boeketten nooit weg te gooien, je kan ze namelijk voor zoveel styling ideeën gebruiken. Ik heb ondertussen een flinke assortiment bij elkaar verzameld, bij elk boeket maak ik een selectie van mooie bloemen om te drogen en ik haal ze vrijwel altijd tevoorschijn bij mijn styling en aankleding. Het geeft je decoratie een rustige natuurlijke uitstraling. Als basis heb ik een warm crèmekleurig tafelkleed gebruikt om de gouden details te laten opvallen. Door een witte basis te kiezen steken de gouden accenten erg mooi af zonder dat de kersttafel te “kitsch” wordt. Alhoewel een beetje kitsch tijdens de feestdagen moet kunnen.

Kerststuk Van Gouden Hortensia’s

Het kerststuk heb ik geplaatst op een tafelloper in het midden van de tafel. Ook hier weer komen gouden sterren in terug. De rest van de decoratie heb ik bewust sober gehouden omdat het gouden kerststuk al flink de show steelt wil ik ervoor waken dat de tafel rommelig uit komt te zien. Hier en daar wat gedroogde sinaasappelschijfjes geplaatst die ik laatst heb gemaakt en deze ook weer laten terugkomen in de servetten om de decoratie samen te brengen tot een mooi geheel. Mooie servetten met subtiele gouden glitters heb ik gevouwen in de vorm van een kerstboom, met als finishing touch stuk een leuke kerstwens om de servetten gebonden. Wat overigens ook een leuk idee is voor naamkaartjes!

Net zoals het tafelkleed heb ik wit servies gebruikt, ook hier weer om de sprankelende servetten mooi te laten afsteken. Het gouden tafelbestek maakt het helemaal compleet. 

Sfeervol Kaarslicht

En uiteraard mag sfeervol licht niet ontbreken voor een gezellige kerstsfeer. Kaarsen, houders en theelichten zijn ook nog eens een ideale manier om verschillende hoogtes te creëren op je kersttafel. Mix en match verschillende soorten theelichtjes en -houders om zo diepte te creëren. 

 

Geef jouw kersttafel de finishing touch met deze feestelijke kerst items.
Kersttafel
1
4,95 incl. BTW
2
9,06 incl. BTW
3
3,50 incl. BTW
4
3,15 incl. BTW
5

 

De kersttafel nodigt uit om te genieten van de magie van de feestdagen, omgeven door prachtige decoratie die de warmte van verbondenheid weerspiegelt. Het is meer dan alleen een gedekte tafel; het is een eerbetoon om oude tradities te eren en nieuwe tradities te creëren en het vieren van het seizoen met je dierbaren.