Tover Je Slaapkamer Om Tot Een Oase Van Rust

Daar waar de meeste dromen ontstaan, is in onze slaapkamer. We brengen bijna een derde van ons leven slapend door en iedereen heeft zo zijn eigen manier om tot rust te komen. Een optimale slaapomgeving is daarom niet geheel onbelangrijk en wordt toch nog (te) vaak over het hoofd gezien. Een goede nachtrust is geen overbodige luxe voor ons welzijn, vooral in deze hectische tijden dient onze slaapkamer kalmte uit te stralen. Dit begint eigenlijk al vóór het slapen gaan. Neem lekker je tijd om een de dag af te winden, schakel tijdig beeldschermen uit, demp het licht, lees een boek of luister bijvoorbeeld naar rustgevende muziek. Tenslotte heeft je nachtrust invloed op een frisse start van je dag. Met deze eenvoudige tips tover je je slaapkamer om tot een oase van rust en comfort.

1. Geen rommel

Rommel veroorzaakt in elke ruimte onrust, vooral in slaapkamers. Rondslingerende kleding, overdadige decoratie, drukke muren, schreeuwende kleuren en bonte patronen beïnvloeden, al dan niet onbewust, ons slaapritme. Houdt daarom slaapkamers clean en sober. Vouw en hang kleding gelijk op of gooi direct de wasmand in zodat je bij het ontwaken niet meteen tegen het allegaartje aankijkt. Aan het voeteneinde van het bed is een mooie linnenkist handig om je beddengoed, kussens en dekens in op te bergen.

2. Natuurlijk slapen

Koop natuurlijk en liefst organisch bedlinnen zonder chemische toevoegingen zoals bleek. Biologisch katoen en percal zijn de beste keuzes. Ze gaan langer mee waarnaast goedkope synthetische stoffen allergische huidreacties veroorzaken, ze zijn niet vocht doorlatend en sneller vatbaar voor slijtage. Goedkoop is duurkoop, vooral als het op je nachtrust aankomt. Geef of vraag bijvoorbeeld een set hoogwaardig bedlinnen als cadeau. Het is altijd de moeite waard en het voelt ook nog eens lekker zacht en crispy aan.Bij Yumeko vind je de beste kwaliteit biologisch duurzaam katoen of linnen. Het prachtige assortiment bestaat o.a. uit bedlinnen, dekbedden, kussens en matrassen die allemaal worden gemaakt op de meest duurzame en ethisch verantwoorde manier. 

Slaapkamer ontwerp

3. Kleur

Kleuren hebben een psychologische werking en hebben niet alleen invloed op hoe de kamer er uitziet maar ook de sfeer die wordt uitgestraald. Des te belangrijker om kleuren te kiezen die passen bij jouw persoonlijke smaak en stijl om van je slaapkamer een droomplek te maken. Wil je voor een tijdloze slaapkamer gaan? Ga dan voor rustgevende tinten, zoals zachte aardetinten in combinatie met witte, nude en grijsachtige kleuren voor muren én aanvullende accessoires. Houdt bij je keuze voor de kleur het volgende in je achterhoofd:

  • Zachte neutrale kleuren creëren een rustgevende omgeving
  • Neutrale, heldere tinten laten een kleine ruimte bovendien groter lijken.
  • Donkere kleuren roepen een sereen gevoel op
  • Donkere tinten kunnen een ruimte verkleinen

4. Raambekleding

Voor de slaapkamer zijn verduisterende gordijnen een must, afhankelijk van het raamtype kun je hierbij denken aan verduisterende vouwgordijnen, plissé gordijnen of bijvoorbeeld gordijnen in combinatie met een luchtige voile vitrage. Door vitrages tussen je gordijnen en raam te hangen creëer je een extra laag van privacy. Zo kun je ervoor kiezen om je gordijnen dicht te houden voor volledige privacy, maar kun je ook alleen de vitrages dichthouden om extra licht binnen te laten zonder het gevoel te hebben dat iedereen zomaar naar binnen kan kijken. Ze geven de slaapkamer daarnaast een zachte uitstraling. In een grote ruimte met een glad vloeroppervlak dempen gordijnen die wat stotend op de vloer zijn aangebracht, het geluid.

 

© Pure & Original

5. Aankleding en inrichting

Sierkussens op het bed zorgen voor knusheid maar zijn bij mooi bedlinnen niet altijd nodig. Afhankelijk van de persoonlijke stijl kunnen ze in bijpassende tinten of juist in contrasterende kleuren worden gecombineerd. Op zoek naar inspiratie hoe je verschillende sierkussens met elkaar kan combineren? In deze blogpost deel ik 5 combinaties! Een sierlijke plaid, nonchalant over het bed gedrapeerd, creëert zachte lagen en een ongedwongen persoonlijke sfeer. Voeg warmte toe met bijvoorbeeld milieuvriendelijk sisal, een laag gepoolde loper of tapijt.

Probeer de decoratie in je slaapkamer minimaal te houden, dit kan al snel rommelig ogen. Ga liever voor een dierbaar object, een mooie stoel, een enkele foto voor op de nachtkasjes of commode. Een schilderij of opvallend ornament, bijvoorbeeld boven het bed, kan de blikvanger in de ruimte bepalen. Een hoofdbord is tegenwoordig haast niet meer weg te denken. Ze komen vaak samen met een nieuw bed in landelijk gecapitonneerde stijl of strak industriële vorm. Creatieve oplossingen kunnen daarnaast een waar statement uitstralen. Afhankelijk van de kamerstijl kan een op maat gemaakte houten ombouw geïnstalleerd worden of de tegenwoordig populaire schuurdeur in dubbel formaat.

Leave a Reply