Veelgestelde Vragen

Klik op de onderstaande secties om antwoorden te vinden op onze veelgestelde vragen.

Wat houdt een inspiratiesessie in?

Omdat elke ruimte en elk project anders is, begint elk project met een inspiratiesessie van ongeveer 30 minuten waarin we in grote lijnen jouw project bespreken en wat Desert Rose Interior Design hierin kan betekenen, gevolgd door een voorstel op maat voorzien van een kostenindicatie. Daaropvolgend vindt er een persoonlijke kennismaking plaats bij jou thuis om jouw voorkeuren en visie nader te bespreken en de ruimte te analyseren. Het gesprek dient ter voorbereiding omtrent het plan van eisen en om elkaar beter te leren kennen. 

Hoe kan ik mij het beste voorbereiden op een persoonlijk inspiratiesessie?

Verzamel vooraf sfeerbeelden van interieurs, stoffen, patronen, e.d. die jou aanspreken, leg (bouw)plattegronden klaar en noteer al je vragen zodat je zeker weet dat alles aan bod komt wat je graag wilt bespreken.

Hoe wordt de tijd gespendeerd aan een ontwerp project?

Elk project is uiteraard uniek waardoor het lastig wordt om daar een eenduidig antwoord op te geven. Maar over het algemeen zijn wij tijdens een ontwerp project ongeveer 40% bezig met ontwerpen, 40% met tekenen, 10% aan administratieve taken en 10% aan de eindpresentatie en overige communicatie met de klant.

Hoe lang duurt een project?

Hoe lang een project duurt is afhankelijk van diverse factoren. Wellicht heb je op zeer korte termijn advies nodig omdat je binnenkort gaat verhuizen of wil je juist graag uitgebreid de tijd nemen. Desert Rose Interior Design werkt op een tempo waarin jij je prettig voelt. Tijdens ons telefonisch consult en persoonlijke kennismaking komt o.a. de projectplanning uitgebreid aan bod en zal aan de hand daarvan een schatting van de projectduur geformuleerd worden in het plan van eisen.

Hoeveel kost een ontwerp?

De prijzen van een ontwerp zijn geheel afhankelijk van de omvang van het project. Elke offerte wordt op maat opgesteld en gespecificeerd.

Wat als ik de ontwerp suggesties niet mooi vind?

Laat specifieke producten zien die je misschien al hebt of waarvan je weet dat je ze leuk vindt. Als je open staat voor vintage, laat het weten. Geef specifieke feedback over de selecties die je tot nu toe hebt ontvangen en wees zo eerlijk mogelijk (bijvoorbeeld: “Ik vind dit niet leuk omdat het groen is en ik hou niet van groen”). Geef ook aan als je niet zeker weet waarom je het niet leuk vindt. Probeer elke beslissing afzonderlijk te wegen en ga na waarom je iets wel of niet leuk vindt (kleur, vorm, stof en / of afwerking). Je houdt misschien van de kleur maar niet van de vorm. Ik raad klanten altijd aan om een ​​paar dagen met een ontwerp te zitten, zodat ze kunnen zien of er bepaalde opties op hen groeien. Een rol van een ontwerper is om grenzen te verleggen, maar uiteindelijk is het jouw thuis, dus jij beslist.

Hoe ziet een telefonisch consult er precies uit?

Middels een videogesprek bespreken we samen al je interieurvragen. Voorafgaand aan het geplande consult ontvang je een link via e-mail om deel te nemen aan het videogesprek via Teams. Van daaruit kun je je ruimte laten zien, vragen stellen en feedback/advies krijgen. Er is geen vaste structuur hoe de tijd wordt ingedeeld; het telefonisch consult is uiteindelijk bedoeld om samen te werken afgestemd op jouw behoeften en smaak.

Contactinfo

Ma – Vr 09:00 – 17:00
023 8888 733
info@desert-rose.nl
Desert Rose Interior Design is gevestigd in Zandvoort 

Socials