Waarom vintage een interieur uniek & persoonlijk maakt

Voor klanten ga ik geregeld op zoek naar unieke vintage items om in mijn ontwerpen toe te passen. Ik vind het heerlijk om oude spullen een nieuw leven te geven. Het vinden van het perfecte vintage item is net als het leggen van het laatste puzzelstukje: yes! Het up- en recyclen van oude meubels draagt ook nog eens bij aan een stukje duurzaamheid. Tegenwoordig kopen we geregeld nieuwe spullen en maken stortplaatsen overuren. Geef die “oubollige” kast of tafel van oma een tweede leven door het op te knappen met een fris nieuw laagje nieuwe lak, beits of krijtverf. In een eerdere blogpost vertel ik je hoe makkelijk het is om dit zelf kan doen.

Authentieke materialen die met de tijd alleen maar mooier worden.
authentiek - ambacht - tijdloos

Unieke Vintage Objecten

Vintage objecten brengen een bepaalde rijkdom aan een interieur en geven het karakter, warmte en persoonlijkheid. Het tilt de ruimte echt naar een hoger niveau. Juist de zichtbare beschadigingen vertellen het verhaal van het meubelstuk en maakt het uniek. Elk krasje en deukje horen bij de geschiedenis. De combinatie van oud en nieuw creëert een samenspel van rustiek en verfijnd. Dé formule voor een tijdloos en authentiek interieur.

Onlangs heb ik een bezoek gebracht aan ’t Achterhuis in Udenhout. Een magische plek om je te laten meevoeren naar een andere tijd en naar huis te gaan met boordevol inspiratie. De verschillende showrooms geven een indrukwekkende impressie van wat er allemaal mogelijk is voor een karaktervol en tijdloos interieur. De antieke bouwmaterialen vertellen elk hun eigen verhaal – van verweerde oude balken, zandstenen schouwen, gepatineerde interieur objecten tot aan historische portieken, trappen en tuinornamenten. Je vindt het allemaal (en nóg meer) op hun terrein van maar liefst 30.000m2. Vrijwel de meeste objecten kunnen ze op maat voor je aanpassen. De collecties wisselen maandelijks, soms wel wekelijks, afhankelijk van nieuw gevonden verborgen schatten. De unieke vondsten worden zorgvuldig geselecteerd en geïmporteerd uit kastelen en oude huizen door heel Europa. Een inspirerende plek als je verbouw- of verhuisplannen hebt, of om gewoon eens rond te kijken. Misschien loop je wel tegen dat ene item aan waar je al tijden naar op zoek was.  

1 Response

Leave a Reply