Transformeer je slaapkamer tot een warme en uitnodigende plek voor de naderende koude nachten. Tijdens de herfst is het guur buiten en zoeken we steeds vaker de warmte binnenshuis op en gaan op zoek naar manieren om het thuis gezellig te maken. Met rijke texturen en mooie aardetinten omarm je het herfst seizoen in je interieur. Je hoeft niet meteen de muren van je slaapkamer of woonkamer in seizoenskleuren te verven om het knusse herfst seizoen naar binnen te halen. Met slechts een paar kleine aanpassingen kun je heel makkelijk die warme gezellige sfeer creëren die uitnodigt om onder de dekens te kruipen.

Autumn Glow: Warme Aardetinten

Moodboard interieur herfst kleurenpalet

Met de seizoensdecoratie laat ik mij graag inspireren door de natuur, de wisselende kleuren kunnen ons veel leren over het gebruik van kleuren en combinaties in ons interieur dan welk kleurenwiel ooit zou kunnen doen. Het toevoegen van seizoenskleuren is een inspirerende manier om een wisselend ​​kleurenpalet voor je huis samen te stellen. De seizoenen laten ons eigenlijk een kant-en-klaar moodboard zien: van de warme aardetinten in de herfst en de koele diepe kleuren in de winter, tot de warmere lichte lentedagen en de zonovergoten gouden uren gedurende de zomer. 

Als ik aan de herfst denk, denk ik aan de laatste zonnestralen, het knisperende geluid van gedroogde bladeren onder de voeten tijdens een mistige ochtendwandeling, uitgestalde pompoenen, warme dranken en hartige maaltijden. Buiten transformeren de frisse zomerkleuren in warme aardetinten: bordeaux rood, aubergine, oranje, bruin en (oker)geel. Het seizoen straalt warmte en gezelligheid uit en nodigt heerlijk uit om te cocoonen.

Aubergine in de slaapkamer
1
19,95 incl. BTW
2
199,00 incl. BTW
3
199,00 incl. BTW

Aubergine kleur gecombineerd met aardetinten taupe en beige creëren een warme en uitnodigende slaapkamer.

De stijlvolle kleur aubergine is een tijdloze klassieke tint die veel warmte in het interieur brengt en een gevoel van geborgenheid creëert. De diepe kleur is erg divers en kun je in veel verschillende woonstijlen toepassen. Voor een moderne stijl kun je de kleur mooi combineren met een koele grijstint, het gebruik van beige versterkt de warme uitstraling in een landelijk interieur en de warme cognac kleuren in combinatie met rauwe robuuste materialen gaan weer heel goed samen in een industrieel interieur. Je kan dus echt alle kanten op met deze kleur. Maak een statement met een bordeaux kleur op de muur of voeg het subtiel in je interieur toe met meubels en/of woonaccessoires. 

Styling tips voor een fool-proof herfst interieur

  • Werk in meerdere lagen: veel plaids en kussens in aaibare zachte stoffen. Wees niet bang om verschillende materialen te combineren, zoals dik geweven linnen samen met katoen, velvet of bouclé bijvoorbeeld. De rijke texturen nodigen heerlijk uit om te cocoonen.
  • Ruil de luchtige stoffen van de zomer in voor aaibare kussens en plaids, ze zijn de perfecte toevoeging om de warmte en comfort in huis te halen 
  • Voeg seizoensgroen toe om de typische seizoenssfeer in je interieur te versterken: van verse veldboeketten tot gedroogde bloemen
  • Less is more: je wilt natuurlijk niet dat je hele interieur het seizoen herfst schreeuwt met een overvloed aan decoratie van pompoenen, dennenappels en gedroogde bladeren. Een paar subtiele toevoegingen is ruim voldoende!

Herfst kleuren in je interieur

Met deze tips en ideeën kun je jouw slaapkamer een herfst refresh geven met de kleur aubergine voor de naderende kortere dagen. Op zoek naar meer inspiratie voor de slaapkamer? In deze blogpost lees je hoe je een slaapkamer omtovert tot een oase van rust.