Een vloerkleed maakt een interieur helemaal af, het voegt een gevoel van warmte en comfort toe, terwijl je ook kan spelen met kleur en textuur. Het verbindt als het ware alle elementen met elkaar en kadert daarmee specifieke functies af binnen een (open) ruimte, zoals de woonkamer, de slaapkamer en de eetruimte, maar ook bijvoorbeeld de buitenruimte. Daarnaast werken ze ook nog eens geluiddempend. Kortom: een vloerkleed is een onmisbaar item in het interieur.

Maar het foute vloerkleed kan een interieur ook volledig breken, van de verkeerde afmeting tot de foute materiaalkeuze. Ze komen in allerlei verschillende maten, vormen en materialen en dat maakt het kiezen van het juiste kleed er niet makkelijker op. Van hoogpolige vloerkleden voor extra warmte en huiselijkheid in een modern interieur tot vintage kleden voor een nostalgische sfeer. De keuze is reuze!

Lees verder voor mijn tips over hoe jij het juiste vloerkleed voor jouw interieur kiest zonder deze meest gemaakte fouten te maken. Een vloerkleed is immers een investering die je bij voorkeur in één keer goed wilt doen.

De vloerkleed koopgids: vermijd deze meest gemaakte fouten